31.7.12

MEEDIAKAJASTUS: 'Näitus "Vaikne revolutsioon" toob joonistamiskunsti tagasi' Aktuaalses Kaameras ja ERR uudisteportaalis 31.7.2012

Link ERR uudisele: http://uudised.err.ee/index.php?06258327


Näitus "Vaikne revolutsioon" toob joonistamiskunsti tagasi

31.07.2012 21:57
Nele Õnnis
Tallinna kunstihoones saab näitusel "Vaikne revolutsioon" näha joonistamiskunsti.
Kunstivõõrale inimesele võib tunduda kummalisena, et varem galeriisid täitnud hiiglaslikud maalid on nüüd tihtipeale asendatud näiteks videosalvestustega. Tehnika areng on loonud kõik eeldused selleks, et tänapäeva inimesele ikka ja jälle midagi uut ning jalustrabavat pakkuda, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Näituse mõte on populariseerida joonistamise meediumit tänapäeva kunstis ja üldse Eestis ning juhtida tähelepanu sellele, et joonistamine on kasvav ja arenev ja trendikas nähtus tänapäeva kiiresti muutuvas ja pisut ka hektilises maailmas," rääkis näituse kuraator Anu Juurak.

Joonistamise tagasitulekut sõltumatu meediumina on kunstimaailmas kutsutud "vaikseks revolutsiooniks."

"Joonistusi saab kasutada väga mitmel moel. Joonistamine on inimese jaoks üks esmaseid keeli. Kõik oskavad joonistada selle ajani, kui nad lähevad kooli. Me paneme selle keele lihtsalt taas maksma," selgitas kunstnik Dan Perjovschi.

New Yorgis elav ja töötav Eesti kunstnik Jaanika Peerna on pöördunud tagasi lihtsuse ja tagasihoidlikkuse juurde. Näitusel esineb ta videoga, mis kujutab juhusliku valguse peegeldusi joonistusel.

"See on mõni aasta tagasi tehtud töö ja sellel on minu enda joonistus, kus mängib valgus. See on täiesti juhuse mõjul leitud hetk, mida ma filmisin oma ateljees New Yorgis," rääkis Peerna.

Näitus on avatud 9. septembrini.

No comments:

Post a Comment